мену

Приједлози

Иди назад

Набавка огријева за кориснике сталне новчане помоћи

E Emir Osmanovic  •  25-01-2022  • 
0 коментара

Једна од најосјетљивијих категорија које остварују своја права преко Центра за социјални рад Фоча јесу стара и болесна лица, који живе сами, не примају пензију, немају сроднике који су их сходно Породичном закону дужни издржавати нити имају било какве друге финансијске приходе осим сталне новчане помоћи (СНП). Износ сталне новчане помоћи у Општини Фоча је 130 КМ мјесечно. Некада се деси да та средства касне са уплатом што додатно компликује и отежава егзистенцију наших корисника. Ако се узме у обзир да су то углавном старије особе са по неколико дијагноза различитих обољења, поставља се питање, како и од чега они живе након што плате режије и купе неопходне лијекове?!
Један од основних проблема ове популације, који долази до изражаја концем љета сваке године, јесте набавка огријева. Додатни проблем је што ниједан од тих корисника не живи у зградама које су покривене градским системом гријања, него се грију на дрва или угаљ. Како је Центар за социјални рад прва адреса на коју се сви грађани обраћају када се налазе у тешкој животној ситуацији и када дођу на руб егзистенције, циљ овог пројекта јесте да се за наше најугроженије суграђане ове године на вријеме пронађу средства којима ћемо им барем дјеломично помоћи тако што ћемо им обезбиједити дрва за огријев.
Овим пројектом желимо да им барем мало олакшамо свакодневне бриге те ублажимо бојазан од спознаје да ускоро долази још једна зима. Један метар дрва сигурно није довољан да задовољи њихове потребе за огријевом али ће засигурно ублажити финансијске тегобе и проблеме које имају сваке године када на ред дође питање огријева.

ПРЕДЛАГАЧ: Центар за Социјални рад
ПРЕДЛОЖЕН БУЏЕТ: 3.724,00 КМ

Постави коментар

Морате се пријавити да би сте поставили коментар.