Menu

Novosti

Idi nazad

Vrtić: Porodica je temelj društva

M Milos Rasevic  •  16-05-2022  • 

Na stadionu u Donjem Polju juče je obilježen Međunarodni dan porodice, kome je prisustvovalo nekoliko stotina djece i roditelja. Uspješan organizator bio je Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj. Djeca i roditelji su se takmičili, igrali, crtali i družili, a ovim događajem promovisane su najveće vrijednosti porodice i potreba njenog očuvanja.

„Ko će prije“ i „Skakanje u vreći“, su discipline u kojima su se takmičila djeca sa svojim roditeljima i uz puno smijeha, igre i druženja na najljepši način obilježili Međunarodni dan porodice.

Dječija radost i razdraganost su najljepša slika i najbolja poruka koja je mogla da se pošalje sa jednog ovakvog događaja.

Iako je samo takmičenje bilo u sasvim drugom planu, proglašeni su pobjednici. U disciplini „Ko će prije“, u svojim grupama su pobijedili Pavle Vuković, Jovan Vukadinović, Vujadin Romanić, Novak Pljevaljčić i Jovan Bajlović, a u skakanju u vreći najbolji su bili Jovan Čančar, Sergej Komlenović, Arsenije Jakovljević, Sara Kovačević i Anđela Veljović.

Direktorica vrtića, Slađana Vladičić naglašava da se Međunarodni dan porodice u Foči na ovaj način obilježava četvrti put. „Porodica je mjesto gdje ljubav počinje i nikad se ne završava, jer ljubav prema djeci nema svoj kraj. Sve što činimo, činimo za djecu, i vrtić i lokalna zajednica. Broj riditelja koji su se odazvali je pokazatelj koliko je naša svijest bitna, a nadam se da će nas u narednim godinama biti još više, ali i da će više biti manifestacija ovog tipa“, istakla je Vladičićeva.

„Mi smo svjesni da su ova djeca budućnost grada, a njihovi roditelji shvataju potrebu vaspitanja i odgajanja djece na najzdraviji način“, rekla je Olivera Elez, načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti. „Nije samo važna pronatalitetna politika, da nas bude više, već i politika da naša djeca rastu na najbolji mogući način u najboljim uslovima koje im lokalna zajednica može pružiti, kao i manifestacijama koje stimulišu i bodre njihove roditelje za zajedničko jačanje i stvaranje zdravog društvenog ambijenta“, kaže Elezova.

Djeca iz jasličkih grupa i njihovi roditelji su pravili ramove za porodične fotografije, čime su i simbolično ukazali na značaj porodice i njegovanje njenih vrijednosti.

Kategorije